Digitalisering parkeren: valkuilen, privacywetgeving en de toekomst

Digitalisering parkeren: valkuilen, privacywetgeving en de toekomst

Hans Schoolderman van de gemeente Zwolle geeft tijdens het Parkeerbeheer Congres een sessie over de digitaliseringsslag die Zwolle de laatste jaren gemaakt heeft. 

Een gemeente die alles voor haar burgers op een stadhuis op afstand en vaste tijdstippen regelt is allang niet meer van deze tijd. Daarnaast zijn de fysieke documenten die inwoners of bezoekers van een stad kregen om een parkeerrecht aan te tonen ook verleden tijd. 

Tegenwoordig zijn de rechten in Zwolle gekoppeld aan het kenteken en kunnen inwoners hun eigen producten beheren en bezoekers op afstand een parkeerrecht inschieten om zonder een parkeerautomaat gezien te hebben de bestemming te bezoeken. Vanuit een database kunnen de rechten worden gecontroleerd, maar daarvoor is dus wel een zo hoog mogelijke graad van digitalisering nodig.

Tijdens de sessie neemt Hans Schoolderman van de gemeente Zwolle de aanwezigen mee in het proces zoals hij dat heeft beleefd in het Zwolse en gaat hij graag het gesprek met jou aan in een interactieve sessie over de valkuilen, privacywetgeving en de toekomst van de digitalisering in de parkeerwereld.

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven